latin, touch, blog, salsa, bachata, eindhoven, best, danslessen, dansconnectie

Dansconnectie, eerste kernwaarde – Social dancer trifecta

Dansconnectie, Muzikaliteit en Creativiteit:

In onze lessen Salsa en Bachata belichten we deze kernwaarden oftewel onze social dancer trifecta op verschillende manieren. We beschouwen ze als hoekstenen om een ​​goede sociale danser te worden. Wat zijn ze, waarom zijn ze belangrijk en hoe kun je ze gebruiken in je sociale dans? Laat me je vandaag iets vertellen over “Dansconnectie”.

Dansconnectie

Zoek “connectie” op in een woordenboek en er staat de handeling van verbinden of verbonden zijn op een causale of logische manier…. Heel abstract. Wat heeft dit met dansen te maken? In Bachata en Salsa en andere soorten dansen hebben we het over de link tussen 2 mensen die een dans maken.

Dansconnectie is een ander woord voor non-verbale communicatie en lichaamstaal tussen leider en volger. Het is hoe we communiceren, aangezien we nog geen gedachten kunnen lezen of Jedi Mind tricks kunnen gebruiken. Door de connectie tussen de lichamen, danshouding en handen communiceer je als dansers en maak je samen de dans. Dit is waarom wanneer je een danspaar ziet met een geweldige connectie; ze bewegen als één geheel, feilloos en op punt. Aan de andere kant lijkt een danspaar zonder connectie meer onsamenhangend: twee individuen die samen dansen, niet synchroon of zonder dat magische gevoel.

Dus waarom is het belangrijk?

Zoals we al zeiden, zeggen we niet verbaal tegen iemand dat hij zich moet omdraaien, we gebruiken de Dans connectie om te communiceren. Met dansconnectie bereik je je doel om samen te dansen en zelfs als één geheel te dansen. Het is niet alleen het zien van de lichaamstaal. Maar ook de spanning voelen met je danshouding, lichaam en handen. Dit gevoel gebruikt je hele lichaam als zintuig om de boodschap op te pikken. Met het lezen van lichaamstaal kom je maar tot de helft.

Bovendien zullen jullie, zonder duidelijke communicatie, zowel als volger als leider 2 verschillende dingen doen. Dit is prima, als het opzettelijk is. Maak het echter je doel om ook als een danser te dansen, zodat je meer dynamiek in je dans kunt brengen.

De Grote Vraag: Hoe bereik je Dans connectie in Bachata en Salsa?

Dus hebben uitgelegd wat we bedoelen met dansconnectie en waarom we het nodig hebben. Nu is het tijd voor het grote werk: hoe dit te bereiken. Er zijn praktische tips en de mentale.

Ik zal beginnen met praktische dingen:

  • Houd je ogen en/of aandacht op elkaar gericht
  • Spanning, zorg ervoor dat je de aanwezigheid van je partner in je lichaam kunt voelen
  • Ontspan, ja ontspan en adem. En ja, het is tegenstrijdig. Maar wat we bedoelen is niet zo gespannen te raken dat je je hele lichaam en lichaam blokkeert. Dit maakt communicatie onmogelijk.
  • Spiegel elkaar

Het is eigenlijk een balans hiervan. Maar zo voer je uit.

De volgende stap is zelfvertrouwen, vertrouwen in je partner en aanpassingsvermogen. Een meer gemoedstoestand benadering.

  • Eerst vertrouwen in je eigen vaardigheden en voetenwerk. Als beginner oefen je tot alles spiergeheugen is en ook dan blijf je oefenen. Dit is vooral gunstig voor een volger. Als je vertrouwt op je eigen vaardigheden in basisstappen, zal de leider je begeleiden waar je moet zijn. Leiders hebben wat meer oefening te doen, maar vertrouw op je stappen en op je vermogen om je volgers goed te begeleiden.
  • Ten tweede moet je je partner vertrouwen. Vertrouw erop dat hij of zij zijn best doet om samen met jou te dansen. Dit is geen wedstrijd. Dansen is een sociale dans en vereist teamwerk. Op dit moment hebben jullie twee één doel en dat is om uit je dak te gaan met deze bachata of salsa. Vertrouw en ontspan daarbij. Daarbij kun je ook plezier hebben.
  • Pas ten slotte aan. Door je connectie met je danspartner merk je misschien dat ze bepaalde passen niet vertrouwen en passen ze je stijl aan. Help elkaar verder

Laatste advies!

Als je op de dansvloer staat, bedenk dan wat je nodig hebt om een ​​goede band te hebben. Spanning, frame, ontspannen modus. Sluit je ogen, dit helpt altijd. Laat je niet afleiden door wat anderen doen!

Wat vind jij van Dans connectie en heb je andere manieren om dit te bereiken, stuur ons dan een reactie

Wil je onze manier leren kennen? Doe mee met onze Bachata- of salsalessen of bootcamps

Deel deze blog!

Facebook
Twitter
Email
Whatsapp
Picture of Latin Touch Dance Academy

Latin Touch Dance Academy

De bachata dance academy waar je een echte social dancer wordt! Leer bachata en salsa met het meest innovatieve dansmethode in Nedeland!
Social danser? Denk dus aa muziekaliteit, creativiteit en connectie!

MELD JE AAN VOOR
ONZE nieuwsbrief

* indicates required

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *