MEER DAN EEN SALSA & BACHATA DANSSCHOOL

Deze avontuur is begonnen toen we, na een aantal jaren te hebben gedanst op sociale evenementen, ons realiseerden dat de meeste dansers altijd dezelfde figuren of patronen gebruikten. Op een gegeven moment en na veel gespreken en gedachten, waren we 100% overtuigden dat een verandering mogelijk was. 

We besloten toen aan de slag te gaan en meerdere docentopleidingen te volgen bij wereldberoemde artiesten als zoals Ataca & Alemana, Fernando Sosa, Karen & Ricardo of Alex & Desiree. 

Tijdens de opleidingen, veel lessen, masterclasses… kwamen we tot het conclusie dat social dans is niet lineal maar modulair. Modulair? Ja! Is niet dat alleen van A tot Z is, dus je kunt wel A-D-B uitvoeren met de juiste hulpstukken.

Twee jaar later is de Dance Academy begonnen met workshops en bootcamps bij verschillenden dansevenementen. Na veel succesvolle workshops door heel Nederland dankzij onze leermethode, zochten we een locatie voor regulieren groepslessen te geven. Zoektocht was heel erg ingewikkeld maar gelukkig hadden we een samenwerking afgesloten met ’t Tejaterke (Best). Twee jaar later zijn we uitgebreid en nu geven we ook lessen bij  ’t Trefpunt (Eindhoven) en De Geseldonk (Helmond).

VISIE EN DOELEN

We kunnen dit samenvatten in 3 worden: SOCIAL DANCERS CREËREN!

Grotendeels van de mensen die wilt leren dansen, doet het om naar feestjes te gaan. Bij deze dansevenementen wordt regelmatig van danspartner gewisseld en we bereiden je hiervoor!

Social dansen is sinoniem van improviseren op de dansvloer. Kenmerkend van een social danser is; creativiteit, muzikaliteit en connectie.

Deze kwaliteiten worden vanaf het alle eerste niveau in beeld gebracht en we zullen je helpen om deze vaardigheden te leren en verder ontwikkelen!

We moedigen onze leerlingen aan om tijdens de lessen te wisselen, maar is dus niet verplicht! Ook als je géén danspartner hebt, ben je van harte welkom naar de lessen!

Wij leggen géén standard patroon of figuur uit. We gebruiken losse danselementen en deze worden regelmatig herhaald en uitgewerkt.

Latin touch, latin touch dance academy, salsa, bachata, latin mix, groepslessen, best, eindhoven, helmond,

BACHATA EN SALSA DOCENTEN

Maak kennis met onze jonge team! Deze mensen delen dezelfde ambitie en visie en dit zie je terug in de lessen!

Aitor Perez

Mede-directeur en Docent

Milena Croes

Mede-directrice en Docent

Ilona van Gompel

Assistent

Chiara Duymelinck

Assistent

Maria Ramirez (Maggy)

Content manager en Assistent

Daya de Vries

Assistent

FAQ

Nee, helaas is heet niet mogelijk omdat je nog géén basis kennis van danstechniek, spanning, en muzikaliteit hebt. Deze leer je tijdens onze “Bootcamps voor Starters”. Deze worden elke maand gehouden (minimaal 3 koppels om de bootcamp door te laten gaan). Houd onze social media/website in de gaten voor de volgende bootcamps!

Zodra je de bestelling hebt gedaan en betaald, krijg je een mail van DANSAPP (onze partner m.b.t. lesbezetting en ledenadministratie). 

Op dit mail zal is er een knop om direct naar je dansapp account te gaan. Daar kun je je lessen reserveren op de gewenste dag en locatie. 

Let op! Er zijn credits die allen geschikt zijn voor een bepalde les/activiteit (bij voorbeeld, privé lessen).

Als dit nog niet lukt, neem contact met ons op en we zullen je met alle liefde helpen.

Géén probleem! Met of zonder partner bij ons is iedereen welkom! 

Tijdens de lessen wordt regelmatig van partner gewisseld (tenzij een koppel per se met elkaar wilt dansen). Het wisselen van partner helpt leider en volgers om zijn dansvaardigheden te verbeteren. Daarom raden we dit aan!

Simpel! We willen graag persoonlijk aandacht aan elke danser bieden. Daarom juist is het mogelijk (voor nu) alleen 8x leiders en 8x volgers per les. 

Dat gezegd, mocht je een week bij andere locatie les willen volgen, dat is zeker mogelijk en je kan dus je les reserveren op de gewenste dag en locatie. 

Let op! Als de les vol is en je komt opdagen zonder aan te melden, met pijn in ons hart moeten we de toegang weigeren!

TIP! Reserveer alle lessen in 1 keer! Dan hoef je alleen maar af te melden als je een keer niet kan!

Hier zijn er 2 mogelijkheden:

Je ben in bezit van een strippenkaart. Als je niet aangemeld ben geweest, dan is je credit nog in je account. Deze wordt niet afgeschreven als je niet aanwezig bent (afmelding dien je zelf te doen!).

Je hebt een abonnement afgesloten. Als je weet dat over 2 weken een les gaat missen, dan mag je jouw credit reserveren bij andere locatie op andre dag (van dezelfde week). Mocht je door omstandigheden een les gemist en je hebt géén kans om dezelfde week in te halen, neem contact met ons op en we zullen samen dit oplossen.

Géén paniek! Dit is géén spam!

Dansapp is onze partner m.b.t. ledenadministratie en lesbezetting. 

Op het moment dat je een aankop heb gemaakt, krijg je een mail met een toegangsknop naar je account. 

Zodra je in de ledenportaal bent, kun je je lessen reserveren en account beheren.

LET OP! Het vooraf reserveren van lessen is verplicht en is verantwoordelijk van de leerling zichzelf aan- / en afmelden.

We willen graag dat je elke week komt! Maar we begrijpen dat soms lukt dit niet. 

Daarom denken we mee en we geven je de kans om de helft van de lessen te missen. Zie onderstaande:

  • 5 lessen strippenkaart is 8 weken geldig
  • 10 lessen strippenkaart is 15 weken geldig
  • 20 lessen stripenkaart is 30 weken geldig.

Dus wees niet bang om een keer af te zeggen! Je hebt genoeg tijd om je credits opmaken voor dat deze komen te vervallen.

Op onze rooster staat vermeld bij de Latin Mix lessen welke week is Bachata of Salsa. 

Mocht je alleen 1 van deze 2 stijlen willen leren, dan heb je de optie om alleen bij deze lessen aan te melden (1x in de 2 weken) of combineren met andere locaties om toch 1x per week lessen te volgen.

NIEUWSBRIEF

Meld aan om op de hoogte te blijven van alle info m.b.t. lessen en evenementen.

* indicates required