latin, touch, blog, salsa, bachata, eindhoven, best, danslessen

De ‘Social’ Danser Trifecta

Dansconnectie, muzikaliteit en creativiteit zijn de 3 bouwstenen van de Social Danser Trifecta. Met het beheersen van deze waardes ben je ook een goede danser op de dansvloer.

Hoe we deze 3 belangrijke ingrediënten gebruiken om betere sociale dansers te worden

We willen sociale dansers creëren. Mensen die het leuk vinden om Salsa, Bachata (en meer) te dansen op de dansvloer in een gezellige setting. Een show geven is mooi, maar op de sociale dansvloer richten we ons liever op plezier maken en met iedereen kunnen dansen. Daarom connectie, creativiteit en muzikaliteit. Blijf lezen om meer te weten!

Om te beginnen wat bedoelen we met: Connectie, Muzikaliteit en Creativiteit?

Bij het dansen van Bachata en Salsa gebruiken we deze waarden om de beste, leuke dans voor jou en je partner te maken.

  • Door connectie vertel jij als leider aan je danspartner hoe je wilt bewegen op de dansvloer. Vervolgens kun je je volger laten stralen of schitter juist zelf!
  • Bij muzikaliteit speel je met de accenten in de muziek en de patronen om variatie en ademruimte in je dans te brengen.
  • Gebruik creativiteit om buiten de gebaande paden te denken, nieuwe stappen of andere richtingen uit te proberen. We stimuleren onze studenten om af te wijken van de standaard stappen en nieuwe dingen uit te proberen.

Hoe implementeren we deze waarden in onze bachata en salsa lessen?

  1. We hebben oefeningen en tips om verschillende connecties op te bouwen. We leggen uit waarom ze belangrijk zijn. Wat jij als leider of als volger moet doen om de beste connectie te maken. verder is het oefenen, oefenen, oefenen! Het gaat uiteindelijk om het maken van die connectie. Zonder connectie is er geen mogelijkheid om je partner de stappen in te begeleiden
  2. We leggen de muzikale oorsprong van Bachata en Salsa uit. Evenals manieren om een ​​nummer te ontleden, op welke patronen en instrumenten je kunt dansen en oefenen, oefenen, oefenen.
  3. Creativiteit kan op veel manieren worden toegepast, maar de belangrijkste manier is dat leiders de volgers blijven verrassen. Volgers blijven scherp en blijven dansen zodat de dans tussen jullie twee laten bloeien.

Dus dansend komen deze 3 waarden steeds weer terug. Hier zorgen we voor in onze lessen van bachata en salsa. In de volgende blogs zullen we elke waarde in meer detail toelichten. Nieuwsgierig? Hou onze social media in de gaten!

Ben je benieuwd naar onze lessen? 

Bij deze ben je van harte welkom voor een proefles bij een van onze lessen/locaties. Bekijk de lesrooster en boek je proefles of de gewenste datum, tijd en locatie!

Wil je lessen volgen maar je heb helemaal géén ervaring? Dat is zeker geen probleem! Je kunt hier aanmelden voor onze “Latin Mix Bootcamps Voor Starters”. Daar leer je de basis technieken van salsa en bachata. Na deze bootcamp, kun je deelnemen aan onze Latin Mix groepslessen voor Beginners.

Bedankt voor jullie aandacht!

Deel deze blog!

Facebook
Twitter
Email
Whatsapp
Picture of Latin Touch Dance Academy

Latin Touch Dance Academy

De bachata dance academy waar je een echte social dancer wordt! Leer bachata en salsa met het meest innovatieve dansmethode in Nedeland!
Social danser? Denk dus aa muziekaliteit, creativiteit en connectie!

MELD JE AAN VOOR
ONZE nieuwsbrief

* indicates required

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *